lørdag 11. mai 2013

Helgens Cupcake. Stawberry-kiwi Cupcake med mini marshmellows






 

  Dette er en grunnoppskrift som kan brukes til alle typer cupcakes.

Ingredienser til 24 store :
3 egg
3 1/2 dl sukker
225 g margarin
2 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Grunnopskriften er dra Cacas


Fremgangsmåte:
1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smøret smeltes, ha i melken.
3. Det tørre blandes og has i eggedosisen vekselvis sammen med melkeblandingen.
4. Stekes på 180 °C i ca. 20 min.

 


Lyst til å eksprimentere litt?
Sjokolademuffins: tilsett 2 ss kakao.
Sitronmuffins: tilsett revet skall av 1 sitron og 2 ss sitronsaft.
Bringbærmuffins: legg 4–5 friske eller frosne bringebær på toppen av
muffinsene.
Muffins med sjokoladebiter: legg 4–5 sjokoladebiter på toppen av
muffinsene.
Kanelmuffins: tilsett 1 ts kanel.
Bananmuffins: 2 moste bananer og 4 dråper mandel-essens

Stawberrykiwi og marshmellows:
(Jeg valgte å tilføre:







En halv pose mini marshmellows
ca 5 dråper Stawberry-kiwi essens

 Stekes på nest nederste rille på 150 grader i ca 20-23 minutter. Dette pga.
 marshmellowsen
 flyter opp og smelter. Da dannes det en brun skorpe på toppen ved 180 grader
og midterste
rille. Det er sikkert godt om du sløyfer frostingen )


Philadelphia-frosting

120 g smør
10-12 dl melis
6 ts vaniljesukker
2 ss melk
200 g Philadelphiaost
4-5 dråper Srawberry- kiwi essens

Ingrediensene piskes kraftig med maskin til det får en luftig konsistens. Måtte
tilsette endel
 mer melis enn oppskriften denne gangen for å få riktig konsistens. Avhenger
veldig av hvormykt smøret er. Sprøytes på cupcakene med sprøytesett.
 Har her brukt tip 1B fra Wilton for
å legge på frostingen som en rose.
Begynn da innerst, hold posen i 90 grader over cupcaken,
og gå i runde rundt mens du trykker lett på posen.
Enkelt og dekorativt.

















Ingen kommentarer: